Burgerhout is a brand of M&G Group
  • Taal:
    Assortiment

    Dak- en geveldoorvoeren

    Wanneer het gaat om doorvoeren, dan wilt u de beste prijs/kwaliteitverhouding. In dat geval bent u bij Burgerhout aan het juiste adres. In ons uitgebreide assortiment dakdoorvoeren en geveldoorvoeren vindt u ongetwijfeld wat u zoekt. Vertrouw op de topkwaliteit die wij u bieden!

    Star kunststof toe- en afvoeren

    Zoekt u de beste oplossing in kunststof wanneer het gaat om toevoeren en afvoeren? Burgerhout heeft de beste prijs/kwaliteitverhouding voor u. Kies voor het gemak van dezelfde materiaalsoort voor rookgasafvoer en luchttoevoer!

    Flexibele afvoeren

    Als het gaat om flexibele afvoeren, dan zit u goed bij Burgerhout. Zoals altijd bieden we u volop keuze en de beste prijs/kwaliteitverhouding.

    Rookgasafvoermateriaal

    Burgerhout is uw ideale partner in aluminium en rvs afvoermateriaal, want we hebben producten in alle soorten en maten voor u. Of u nu op zoek bent naar dikwandig aluminium, dunwandig gelast aluminium, dunwandig NEN 7203, enkelwandig rvs, concentrisch of gecombineerd dikwandig aluminium GRS, bij ons heeft u volop keuze.

    Rvs-rookgasafvoeren

    Of het nu gaat om pelletkachels, haarden, individuele of collectieve afvoer van cv-ketels of warmtecentrales: star rvs van Burgerhout is geschikt om vrijwel elke rookgasafvoer te maken.

    Schoorstenen

    De serie Delta schoorstenen van Burgerhout zijn slimme maatwerkoplossingen die in elke situatie toepasbaar zijn. Zowel bij nieuwbouw als bij renovatie zijn de modulaire Delta schoorstenen een perfecte oplossing om alle doorvoeren in één goed ogende schoorsteen uit te laten monden. Uiteraard kunt u hierbij altijd rekenen op de optimale prijs/kwaliteitverhouding waar Burgerhout om bekend staat. Kies voor snelheid, duurzaamheid en veiligheid!

    Accessoires

    Natuurlijk kunt u ook voor de nodige accessoires terecht bij Burgerhout. Wij bieden u installatiematerialen en bouwartikelen van topkwaliteit. En natuurlijk voor een zeer goede prijs. Zo profiteert u altijd en biedt u de bewoners de beste materialen!

    Ventilatie

    Met de ventilatiedoorvoeren van Burgerhout kunt u alle kanten op. Voor allerlei toepassingen en diameters hebben wij de juiste producten in ons assortiment. Inclusief alle aanverwante artikelen, zoals beugels, verlengstukken, schotten en koppelingen. Vertrouw op de ideale prijs/kwaliteitverhouding, de snelheid en het montagegemak dat wij u bieden!

    Blog 4: Zijn we nu echt van gas los?

    Blog geschreven door Henk Bruining, Regulation & Innovation Manager M&G Group

    Het lijkt erop dat we in Nederland snel van het gas af willen. Nieuwe huizen worden alleen nog maar gebouwd zonder gasaansluiting en met een warmtepomp of stadsverwarming als energie. Op zich niets mis mee, als het gaat om nieuwbouw; de huizen zijn perfect geïsoleerd en hebben een zeer lage energiebehoefte. Maar hoe moet het toch met die bijna 7 miljoen bestaande huizen die Nederland rijk is? Kijk alleen maar eens naar een stad als Amsterdam. Mooie grachtenpanden. Maar om al deze huizen aan te sluiten met een warmtepomp gaat toch echt tot problemen leiden. Afgezien van het feit dat het lastig is de buitenunit kwijt te kunnen, is de in verhouding grote warmtebehoefte van deze huizen niet bevorderlijk voor een goed functionerend elektriciteitsnet.

    De mogelijkheden van synthetisch gas

    Hoe moet het dan wel met al die bestaande woningen? Het staat buiten kijf dat we minder CO2 moeten uitstoten. Fossiele brandstoffen, zoals aardgas, stoten dit broeikasgas uit. Huizen isoleren met de juiste producten is een noodzakelijke optie. Maar met het opdoeken van de gehele gas-infrastructuur, daar zou ik nog even mee wachten.

    Mogelijkheden om met gas door te gaan zijn er zeker wel, nog sterker er zijn meerdere opties met gas. Denk aan waterstof, eventueel als transitie nog aardgas bijgemengd met waterstof, daarna naar 100% waterstof. Biogas is een hele mooie circulaire toepassing en een mogelijkheid die teveel onderbelicht wordt in de media: kunstmatig aardgas. Ik verwacht hier veel van:

    Het synthetisch gas (syngas) kan gemaakt worden uit waterstof, dat chemisch wordt gebonden met koolstof tot CH4 (de scheikundige formule voor methaangas). Het koolstof wordt gehaald uit de atmosfeer, door CO2 als grondstof te gebruiken. Eventueel kunnen de huidige moderne stikstof fabrieken het stikstof aanleveren, om het kunstmatige gas op te mengen tot de bekende Groningse aardgas kwaliteit. Bij de verbranding van het syngas komt CO2 vrij, maar dat is dan cyclisch geworden en zal niet leiden tot meer uitstoot. Het maken van syngas is dus het omkeren van het verbrandingsproces en zal dus energie kosten i.p.v. opleveren, hierover straks meer.

    De voordelen t.o.v. bv waterstof zijn simpel

    Geen aanpassing van de huidige aardgastoestellen. Omschakelen naar het kunstmatige gas kan ongemerkt en het vereist geen ingewikkeld ombouwplan. Trouwens, met dat omschakelen hebben we wel veel ervaring. Toen we van stadsgas in de zestiger jaren over gingen naar het aardgas moest er ook een immense logistieke operatie uitgevoerd worden (zie YouTube: Overschakeling op aardgas, 1963).

    Nu even over de energie van het maken van syngas

    Als de zon schijnt en het waait kunnen we deze natuurlijke energiebronnen gebruiken om het syngas te maken. Je zou kunnen zeggen dat de zon en wind gratis voorhanden zijn, dus de energie die nodig is voor het maken is in feite geen economisch probleem. Voordeel is verder dat het gas werkt als buffer voor onze energiebehoefte in de winter. We hebben dan geen last van het feit dat wind en zon als natuurlijke energiebron soms wel eens uit staan als we ze nodig hebben.

    Tot slot

    In 2050 willen we met z’n allen CO2 neutraal zijn, hiermee halen we de doelen die in Parijs gedefinieerd zijn tijdens de klimaattop. Ik hoop dat we nu geen verkeerde keuzes maken die teveel gebaseerd zijn op een gasloze wereld. Laten we mensen en bedrijven die innovatie hoog in het vaandel hebben staan een goede kans geven. Als straks de gehele gas-infrastructuur uit de grond is gesloopt kunnen we bijna geen kant meer op. Op naar 2050 en met het juiste beleid en technische oplossingen gaan we het redden. Tot slot wil ik graag melden dat Nederland één van de veiligste gaslanden is, gebaseerd op jarenlange ervaring met het toepassen van diverse gassen.

    – Veiligheid voor de bewoner staat voor alles –

    Zijn we echt van gas los
    Advies