• Taal:
  Assortiment

  Dak- en geveldoorvoeren

  Wanneer het gaat om doorvoeren, dan wilt u de beste prijs/kwaliteitverhouding. In dat geval bent u bij Burgerhout aan het juiste adres. In ons uitgebreide assortiment dakdoorvoeren en geveldoorvoeren vindt u ongetwijfeld wat u zoekt. Vertrouw op de topkwaliteit die wij u bieden!

  Star kunststof toe- en afvoeren

  Zoekt u de beste oplossing in kunststof wanneer het gaat om toevoeren en afvoeren? Burgerhout heeft de beste prijs/kwaliteitverhouding voor u. Kies voor het gemak van dezelfde materiaalsoort voor rookgasafvoer en luchttoevoer!

  Flexibele afvoeren

  Als het gaat om flexibele afvoeren, dan zit u goed bij Burgerhout. Zoals altijd bieden we u volop keuze en de beste prijs/kwaliteitverhouding.

  Rookgasafvoermateriaal

  Burgerhout is uw ideale partner in aluminium en rvs afvoermateriaal, want we hebben producten in alle soorten en maten voor u. Of u nu op zoek bent naar dikwandig aluminium, dunwandig gelast aluminium, dunwandig NEN 7203, enkelwandig rvs, concentrisch of gecombineerd dikwandig aluminium GRS, bij ons heeft u volop keuze.

  Rvs-rookgasafvoeren

  Of het nu gaat om pelletkachels, haarden, individuele of collectieve afvoer van cv-ketels of warmtecentrales: star rvs van Burgerhout is geschikt om vrijwel elke rookgasafvoer te maken.

  Schoorstenen

  De serie Delta schoorstenen van Burgerhout zijn slimme maatwerkoplossingen die in elke situatie toepasbaar zijn. Zowel bij nieuwbouw als bij renovatie zijn de modulaire Delta schoorstenen een perfecte oplossing om alle doorvoeren in één goed ogende schoorsteen uit te laten monden. Uiteraard kunt u hierbij altijd rekenen op de optimale prijs/kwaliteitverhouding waar Burgerhout om bekend staat. Kies voor snelheid, duurzaamheid en veiligheid!

  Accessoires

  Natuurlijk kunt u ook voor de nodige accessoires terecht bij Burgerhout. Wij bieden u installatiematerialen en bouwartikelen van topkwaliteit. En natuurlijk voor een zeer goede prijs. Zo profiteert u altijd en biedt u de bewoners de beste materialen!

  Ventilatie

  Met de ventilatiedoorvoeren van Burgerhout kunt u alle kanten op. Voor allerlei toepassingen en diameters hebben wij de juiste producten in ons assortiment. Inclusief alle aanverwante artikelen, zoals beugels, verlengstukken, schotten en koppelingen. Vertrouw op de ideale prijs/kwaliteitverhouding, de snelheid en het montagegemak dat wij u bieden!

   

  Rookgasafvoer

  Veilige oplossingen voor rookgasafvoer

  Een gasinstallatie kan pas goed functioneren als er ook gezorgd is voor een goede rookgasafvoer. Belangrijker nog: deze afvoer is letterlijk van levensbelang. Uit onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid blijkt dat in maar liefst 46% van de koolmonoxide-ongevallen de oorzaak ligt in slechte rookgasafvoer van de cv-ketel. Burgerhout levert uitsluitend kwalitatieve rookgasafvoersystemen die op correcte, efficiënte wijze kunnen worden geïnstalleerd en de hoogste mate van veiligheid bieden aan de gebruikers van een pand.

  Rookgasafvoer is maatwerk

  Als u op zoek gaat naar de beste oplossing voor rookgasafvoer, houdt u allereerst rekening met het type gebouw: gaat het om stapelbouw of om een woonhuis? Bij een woonhuis heeft u slechts één schoorsteen/uitgang om rekening mee te houden; bij stapelbouw worden de verschillende afvoeren gecombineerd. Naast het type gebouw is ook de ruimte die beschikbaar is voor de installatie belangrijk. Met name bij renovatieprojecten is er vaak een bestaande schacht aanwezig waarin het rookgasafvoersysteem wordt geplaatst. Burgerhout levert desgewenst flexibele systemen, voor gebouwen waarin de ruimte beperkt is. Zo bieden wij voor elk project een oplossing op maat.

  Rookgasafvoer in stapelbouw

  Als het rookgas van meerdere cv-ketels via hetzelfde kanaal afgevoerd moet worden.

  Rookgasafvoer in woonhuizen

  Veilige afvoer van het rookgas van een cv-ketel of een kachel in een woonhuis.

  Veiligheid voorop

  Samen met branchevereniging voor fabrikanten van rookgasafvoersystemen (ROGAFA) stelde Burgerhout het advies “Het Nieuwe Beugelen”. Dit advies bestaat uit basisvoorschriften voor de installatie van rookgasafvoersystemen. Het maakt het heel eenvoudig voor een gecertificeerde installateur om een goedfunctionerend rookgasafvoersysteem te installeren. Bij Burgerhout maken we de montage van een rookgasafvoersysteem graag zo efficiënt mogelijk.

  Download de Checklist voor Het Nieuwe Beugelen (PDF)

  Onze rookgasafvoersystemen zijn geschikt voor alle typen cv-ketels en altijd voorzien van een Declaration of Performance. Met deze prestatieverklaring, speciaal voor bouwprojecten, bent u ervan verzekerd dat uw rookgasafvoersysteem goed functioneert. Om de installatie en het ontwerp van het hele luchtbehandelingssysteem nog eenvoudiger te maken hebben we sinds kort bovendien ook BIM-modellen van onze rookgasafvoersystemen. Zo kunt u het systeem al in het eerste ontwerp van een bouwproject integreren.

  Ga naar de BIM-modellen

  Rookgasafvoer voor gestapelde bouw

  Bij de renovatie van collectieve rookgasafvoersystemen in flats of appartementen, HR of VR, is het prettig als er zo min mogelijk overlast is voor de bewoners. Bij de aanleg van nieuwe systemen is het daarom belangrijk om niet alleen veilige, maar ook toekomstbestendige rookgasafvoersystemen aan te leggen. Met onze maatwerkoplossingen bieden we altijd naar eenvoudige, kostenefficiënte en snelle montage. Dankzij ons brede assortiment heeft Burgerhout voor elke situatie een passende oplossing.

  CLV-systeem

  De veiligste rookgasafvoer bij aanleg van een compleet nieuw systeem.

  Cascadesysteem

  Bij meerdere cv-ketels op één afvoerkanaal.

  Buitenwandsysteem

  Ideaal voor de installatie van gesloten HR gaswandketels.

  Flexibele rookgasafvoer

  Efficiënte oplossing voor renovaties in gestapelde bouw.

  Met Burgerhout weet je dat je met kwaliteit werkt

  Rookgasafvoer voor woonhuizen

  Goede rookgasafvoer is in woonhuizen uiteraard even zo belangrijk als bij stapelbouw. Voor zowel nieuwbouw als renovatie heeft Burgerhout een passende oplossing. Onze concentrische rookgasafvoer is met name geschikt voor nieuwbouw. De flexibele en parallelle rookgasafvoersystemen zijn met name interessant bij renovatieprojecten als de beschikbare ruimte beperkt is. Onze prefab schoorstenen bieden een kant-en-klare oplossing voor nog meer installatiegemak.

  Concentrische rookgasafvoer

  De veiligste rookgasafvoer bij de aanleg van een compleet nieuw systeem.

  Flexibele rookgasafvoer

  Ideaal in kleine schachten of op plekken die moeilijk te bereiken zijn.

  Parallelle rookgasafvoer

  Bij renovaties wanneer concentrisch niet mogelijk is.

  Prefab schoorstenen

  Kant-en-klare oplossing voor de toe- en afvoer van lucht, ventilatie en riool.

  Daarom kiezen installateurs voor Burgerhout

  In meer dan 30 landen kiezen klanten voor onze ventilatie- en rookgasafvoeroplossingen.

  ervaring

  > 150 jaar
  ervaring

  Decennia aan kennis over rookgasafvoersystemen.

  innovatief

  Innovatieve producten

  Met onze eigen R&D en slimme samenwerkingen.

  woningen

  > 1.000.000 woningen

  Al meer dan een miljoen huizen voorzien van onze oplossingen.

  besparing

  Kosten- en tijdsbesparing

  Dankzij het grote installatiegemak van al onze systemen.

  Hulp nodig bij het vinden van de juiste oplossing?

  De adviseurs van Burgerhout denken graag met u mee over het juiste rookgasafvoersysteem voor uw project. Samen met u komen we tot een systeem dat het meest eenvoudig te installeren is en dat veiligheid en comfort voor de bewoners garandeert.