• Taal:
  Assortiment

  Dak- en geveldoorvoeren

  Wanneer het gaat om doorvoeren, dan wilt u de beste prijs/kwaliteitverhouding. In dat geval bent u bij Burgerhout aan het juiste adres. In ons uitgebreide assortiment dakdoorvoeren en geveldoorvoeren vindt u ongetwijfeld wat u zoekt. Vertrouw op de topkwaliteit die wij u bieden!

  Star kunststof toe- en afvoeren

  Zoekt u de beste oplossing in kunststof wanneer het gaat om toevoeren en afvoeren? Burgerhout heeft de beste prijs/kwaliteitverhouding voor u. Kies voor het gemak van dezelfde materiaalsoort voor rookgasafvoer en luchttoevoer!

  Flexibele afvoeren

  Als het gaat om flexibele afvoeren, dan zit u goed bij Burgerhout. Zoals altijd bieden we u volop keuze en de beste prijs/kwaliteitverhouding.

  Rookgasafvoermateriaal

  Burgerhout is uw ideale partner in aluminium en rvs afvoermateriaal, want we hebben producten in alle soorten en maten voor u. Of u nu op zoek bent naar dikwandig aluminium, dunwandig gelast aluminium, dunwandig NEN 7203, enkelwandig rvs, concentrisch of gecombineerd dikwandig aluminium GRS, bij ons heeft u volop keuze.

  Rvs-rookgasafvoeren

  Of het nu gaat om pelletkachels, haarden, individuele of collectieve afvoer van cv-ketels of warmtecentrales: star rvs van Burgerhout is geschikt om vrijwel elke rookgasafvoer te maken.

  Schoorstenen

  De serie Delta schoorstenen van Burgerhout zijn slimme maatwerkoplossingen die in elke situatie toepasbaar zijn. Zowel bij nieuwbouw als bij renovatie zijn de modulaire Delta schoorstenen een perfecte oplossing om alle doorvoeren in één goed ogende schoorsteen uit te laten monden. Uiteraard kunt u hierbij altijd rekenen op de optimale prijs/kwaliteitverhouding waar Burgerhout om bekend staat. Kies voor snelheid, duurzaamheid en veiligheid!

  Accessoires

  Natuurlijk kunt u ook voor de nodige accessoires terecht bij Burgerhout. Wij bieden u installatiematerialen en bouwartikelen van topkwaliteit. En natuurlijk voor een zeer goede prijs. Zo profiteert u altijd en biedt u de bewoners de beste materialen!

  Ventilatie

  Met de ventilatiedoorvoeren van Burgerhout kunt u alle kanten op. Voor allerlei toepassingen en diameters hebben wij de juiste producten in ons assortiment. Inclusief alle aanverwante artikelen, zoals beugels, verlengstukken, schotten en koppelingen. Vertrouw op de ideale prijs/kwaliteitverhouding, de snelheid en het montagegemak dat wij u bieden!

   

  CLV systemen

  Een CLV rookgasafvoersysteem ook wel Combinatie-Luchttoevoer-Verbrandinggasafvoersysteem genoemd is te vinden in appartementencomplexen of in andere gestapelde woningbouw. Bij een CLV systeem zijn meerdere ketels gekoppeld aan één gemeenschappelijk afvoerleiding. Dit systeem combineert luchttoevoer- met een rookgasafvoer, vergelijkbaar met een concentrisch systeem (het pijp-in-pijp principe). Verse lucht wordt vanaf het dak aangezogen naar binnen via de buitenbuis en de rookgassen worden uitgeblazen via de binnenbuis naar het dak.

  CLV systemen komen voor in nieuwbouw en renovatieprojecten. Voor oude appartementencomplexen is het mogelijk om een bestaand CLV systeem her te gebruiken. Een vr-ketel moet wel vervangen worden door een hr-ketel. Door het speciale CLV-renovatie systeem MultiFlex van Burgerhout te gebruiken kan het bestaande CLV systeem gebruikt worden voor het plaatsen van een nieuwe gemeenschappelijke afvoerleiding. Deze afvoerleiding is geschikt voor condenserende verwarmingstoestellen. De CLV-renovatie is een stuk goedkoper en veroorzaakt minder overlast voor de bewoners.

  De CLV systemen voor vr-ketels worden gebaseerd op onderdrukprincipe. De ketels zijn aangesloten op één gezamenlijk rookgasafvoerkanaal. Om te voorkomen dat rookgassen van een ketel niet terechtkomen in een van de andere ketels moet het CLV systeem in grote diameters uitgevoerd zijn. Bij CLV systemen waar hr-ketels op aangesloten zijn, wordt gebruik gemaakt van het overdrukprincipe. Elke hr-ketel duwt de rookgassen door middel van een ventilator uit de cv-ketel. Hierdoor is het mogelijk met kleinere diameters te werken. Het overdrukprincipe vereist dat er een terugslagklep wordt geplaatst in de ketel, deze voorkomt terugstromen van rookgassen. De meest moderne cv-ketels worden geleverd met een geïntegreerde terugslagklep. Als deze niet aanwezig is dan moet men gebruik maken van een externe keerklep.

  Een half CLV systeem is een gecombineerd rookgasafvoersysteem en heeft geen gecombineerde luchttoevoer zoals het volledige CLV systeem. De verbrandingsluchttoevoer wordt per ketel individueel via de gevel of de schacht aangevoerd. Dit systeem komt vaak voor bij renovatieprojecten. Een half CLV systeem is goedkoop en makkelijk want er zijn nauwelijks bouwkundige aanpassingen voor nodig.

  CLV