• Taal:
  Assortiment

  Dak- en geveldoorvoeren

  Wanneer het gaat om doorvoeren, dan wilt u de beste prijs/kwaliteitverhouding. In dat geval bent u bij Burgerhout aan het juiste adres. In ons uitgebreide assortiment dakdoorvoeren en geveldoorvoeren vindt u ongetwijfeld wat u zoekt. Vertrouw op de topkwaliteit die wij u bieden!

  Star kunststof toe- en afvoeren

  Zoekt u de beste oplossing in kunststof wanneer het gaat om toevoeren en afvoeren? Burgerhout heeft de beste prijs/kwaliteitverhouding voor u. Kies voor het gemak van dezelfde materiaalsoort voor rookgasafvoer en luchttoevoer!

  Flexibele afvoeren

  Als het gaat om flexibele afvoeren, dan zit u goed bij Burgerhout. Zoals altijd bieden we u volop keuze en de beste prijs/kwaliteitverhouding.

  Rookgasafvoermateriaal

  Burgerhout is uw ideale partner in aluminium en rvs afvoermateriaal, want we hebben producten in alle soorten en maten voor u. Of u nu op zoek bent naar dikwandig aluminium, dunwandig gelast aluminium, dunwandig NEN 7203, enkelwandig rvs, concentrisch of gecombineerd dikwandig aluminium GRS, bij ons heeft u volop keuze.

  Rvs-rookgasafvoeren

  Of het nu gaat om pelletkachels, haarden, individuele of collectieve afvoer van cv-ketels of warmtecentrales: star rvs van Burgerhout is geschikt om vrijwel elke rookgasafvoer te maken.

  Schoorstenen

  De serie Delta schoorstenen van Burgerhout zijn slimme maatwerkoplossingen die in elke situatie toepasbaar zijn. Zowel bij nieuwbouw als bij renovatie zijn de modulaire Delta schoorstenen een perfecte oplossing om alle doorvoeren in één goed ogende schoorsteen uit te laten monden. Uiteraard kunt u hierbij altijd rekenen op de optimale prijs/kwaliteitverhouding waar Burgerhout om bekend staat. Kies voor snelheid, duurzaamheid en veiligheid!

  Accessoires

  Natuurlijk kunt u ook voor de nodige accessoires terecht bij Burgerhout. Wij bieden u installatiematerialen en bouwartikelen van topkwaliteit. En natuurlijk voor een zeer goede prijs. Zo profiteert u altijd en biedt u de bewoners de beste materialen!

  Ventilatie

  Met de ventilatiedoorvoeren van Burgerhout kunt u alle kanten op. Voor allerlei toepassingen en diameters hebben wij de juiste producten in ons assortiment. Inclusief alle aanverwante artikelen, zoals beugels, verlengstukken, schotten en koppelingen. Vertrouw op de ideale prijs/kwaliteitverhouding, de snelheid en het montagegemak dat wij u bieden!

  Blog 3: Burgerhout Primeur, Waterstof en Energietransitie

  Blog geschreven door Henk Bruining, Regulation & Innovation Manager M&G Group

  In mijn vorige Blog beloofde ik iets te schrijven over de energietransitie en een concrete toepassing hiervoor.

  Burgerhout is met zijn kunststof afvoersystemen vanaf nu waterstof ready. Met andere woorden, onze kunststof RGA-systemen functioneren veilig en zijn duurzaam geschikt in combinatie met toestellen die draaien op 100% waterstof. Dit is de conclusie van een KIWA rapport dat in opdracht van Burgerhout onlangs is afgerond. Op de VSK beurs zijn de details te zien en kunnen wij U informeren over de mogelijkheden.

  Innovatieve ketels, geschikt voor 100% waterstof, worden op de komende VSK gepresenteerd. Deze ketels kunnen vanaf nu zonder risico’s en met veilige zekerheid aangesloten worden op de kunststof rookgasafvoersystemen van Burgerhout, zoals b.v. het trekvaste EasySafe.

  primeur: Burgerhout ‘waterstof ready’

  KIWA Apeldoorn heeft onderzocht wat het effect is van de inwerking van condens afkomstig van 100% waterstofverbranding op de onderdelen in ons afvoermateriaal. Daarmee bedoel ik de rookgasvoerende delen, zoals afdichtingsringen en het gebruikte kunststof. Volgens KIWA zijn de bestanddelen in de rookgassen en het condensaat iets anders dan de bestanddelen in rookgassen van gewone aardgas. KIWA heeft o.a. berekend dat de pH-waarde van het waterstofcondensaat iets zuurder is. Dit is het gevolg van hun aanname dat de concentratie salpeterzuur (HNO3) iets hoger is, daarnaast is de concentratie zwavelzuur (H2SO4) en zoutzuur (HCL) weer minder. Onze PP-systemen zijn uitermate geschikt voor deze pH-waardes. KIWA onderbouwt en concludeert dit in hun rapportage van 2 december 2019.

  Warmtepompbehuizing Delta-Discovery Air

  Naast de primeur ‘Waterstof ready’ hebben we de Delta-Discovery Air warmtepomp-behuizing ontwikkeld. Deze ontwikkeling is in nauwe samenwerking gedaan met onze partners, zoals installateurs, bouwondernemingen, warmtepompfabrikanten en eindklanten (o.a. woningcorporaties). Deze aanpak leidde er toe dat alle wensen uit de markt zijn meegenomen in het ontwikkelproces. Het resultaat is er ook naar: een robuust en esthetisch fraaie omkasting, waarbij de warmtepomp simpel te bereiken is via een ingebouwd inspectieluik. Kortom, geen gedoe via het dak. Ook voor deze oplossing geldt: kom ons bezoeken op de VSK, Hal 7.0, stand C 084!

  Ik wil afsluiten met de woorden:

  – Veiligheid voor de bewoner staat voor alles –