• Taal:
  Assortiment

  Dak- en geveldoorvoeren

  Wanneer het gaat om doorvoeren, dan wilt u de beste prijs/kwaliteitverhouding. In dat geval bent u bij Burgerhout aan het juiste adres. In ons uitgebreide assortiment dakdoorvoeren en geveldoorvoeren vindt u ongetwijfeld wat u zoekt. Vertrouw op de topkwaliteit die wij u bieden!

  Star kunststof toe- en afvoeren

  Zoekt u de beste oplossing in kunststof wanneer het gaat om toevoeren en afvoeren? Burgerhout heeft de beste prijs/kwaliteitverhouding voor u. Kies voor het gemak van dezelfde materiaalsoort voor rookgasafvoer en luchttoevoer!

  Flexibele afvoeren

  Als het gaat om flexibele afvoeren, dan zit u goed bij Burgerhout. Zoals altijd bieden we u volop keuze en de beste prijs/kwaliteitverhouding.

  Rookgasafvoermateriaal

  Burgerhout is uw ideale partner in aluminium en rvs afvoermateriaal, want we hebben producten in alle soorten en maten voor u. Of u nu op zoek bent naar dikwandig aluminium, dunwandig gelast aluminium, dunwandig NEN 7203, enkelwandig rvs, concentrisch of gecombineerd dikwandig aluminium GRS, bij ons heeft u volop keuze.

  Rvs-rookgasafvoeren

  Of het nu gaat om pelletkachels, haarden, individuele of collectieve afvoer van cv-ketels of warmtecentrales: star rvs van Burgerhout is geschikt om vrijwel elke rookgasafvoer te maken.

  Schoorstenen

  De serie Delta schoorstenen van Burgerhout zijn slimme maatwerkoplossingen die in elke situatie toepasbaar zijn. Zowel bij nieuwbouw als bij renovatie zijn de modulaire Delta schoorstenen een perfecte oplossing om alle doorvoeren in één goed ogende schoorsteen uit te laten monden. Uiteraard kunt u hierbij altijd rekenen op de optimale prijs/kwaliteitverhouding waar Burgerhout om bekend staat. Kies voor snelheid, duurzaamheid en veiligheid!

  Accessoires

  Natuurlijk kunt u ook voor de nodige accessoires terecht bij Burgerhout. Wij bieden u installatiematerialen en bouwartikelen van topkwaliteit. En natuurlijk voor een zeer goede prijs. Zo profiteert u altijd en biedt u de bewoners de beste materialen!

  Ventilatie

  Met de ventilatiedoorvoeren van Burgerhout kunt u alle kanten op. Voor allerlei toepassingen en diameters hebben wij de juiste producten in ons assortiment. Inclusief alle aanverwante artikelen, zoals beugels, verlengstukken, schotten en koppelingen. Vertrouw op de ideale prijs/kwaliteitverhouding, de snelheid en het montagegemak dat wij u bieden!

  Blog 5: Hoe veilig beugelt Nederland nu?

  Blog geschreven door Henk Bruining, Regulation & Innovation Manager M&G Group

   

  In deze blog wil ik het beugelen van afvoersystemen opnieuw onder de aandacht brengen. Ook plaats ik een oproep om te reageren op ervaringen met het beugelen. Deze oproep doe ik ook in verband met het beugelvoorschrift van de Rogafa. Dit is reeds een aantal jaren in gebruik en moet misschien een update krijgen.

  Innovatie in de bouw

  De bouw innoveert te weinig wordt weleens geroepen. De bouwketen zou te complex en te versnipperd zijn geworden om effectief te kunnen innoveren. Regelgeving is nodig om sturend op te treden. Toch wel jammer dat de overheid ”ons” moet vertellen aan welke eisen een toekomstig bouwwerk dient te voldoen. Denk aan de eisen ten aanzien van energiegebruik. En specifieke eisen aan bouwmaterialen in verband met de gezondheid.

  Wat opvalt is dat innovatie in de bouw vaak zit in de bouwproducten zelf. Dit is ook wel logisch. Immers individuele bedrijven die producten zelf maken kunnen, in betrekkelijk kleine kring, hun eigen innovatieve roadmap managen. Zo heeft M&G Group in nauwe samenwerking met partners EasySafe ontwikkeld; een concentrisch rookgasafvoer systeem met een degelijke trekvaste verbinding.

  Is beugelen dan niet meer nodig?

  Jazeker wel. Ook voor trekvaste systemen geldt nog steeds, dat de onderdelen vast moeten zitten aan het gebouw. De dakdoorvoer bijvoorbeeld is niet gemaakt om het gewicht te dragen van het afvoersysteem. Ook kan en mag het systeem niet steunen op de aansluitstompen van de ketel. De bijgeleverde montage-instructie laat op eenvoudige wijze, in zogenaamde IKEA-stijl, zien hoe de beugels geplaatst moeten worden.

  Rogafa beugelvoorschrift

  Het beugelvoorschrift is een aantal jaren terug gepubliceerd. De reacties die we krijgen zijn overwegend positief. We zien nog steeds een toename in de aantallen uitgeleverde beugels. Dus dat gaat goed. Echter, zo nu en dan krijg ik toch nog foto’s onder ogen van installaties die onvoldoende gebeugeld zijn. Aandacht is dus nog steeds gewenst. Nu even de oproep: graag ontvangen we opmerkingen, ondersteund door fotomateriaal van lastige installaties. Deze informatie helpt ons na te denken over continue verbeteren van producten. (gebruik: info@burgerhout.nl)

  Ik wil afsluiten met de woorden:

  – Veiligheid voor de bewoner staat voor alles –